Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va fi prezentă în Republica Moldova, la Târgul Universităților din România 2017. Reprezentanți ai studenților din Republica Moldova vor sta la dispoziția celor interesați pentru a le oferi detalii despre admiterea la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și despre facilitățile oferite studenților basarabeni în Iași.
Reprezentanții ATRAG – Asociația Tineril Români din Afara Granițelor – vor distribui pliante și alte materiale informative despre numărul de locuri pus la dispoziție, condițiile și calendarul admiterii, actele necesare etc. Candidații la admitere se vor putea întâlni cu echipa din România în următoarele orașe:
  • 6-7 iulie – Chișinău – Aleea Clasicilor din Parcul „Ștefan cel Mare”,
  • 8 iulie – Bălți – în fața Teatrului Național „Vasile Alecsandri” și
  • 9 iulie – Cahul – Universitatea de Stat „B. P. Hașdeu”
Târgul Universitățior din România este organizat anual de Federația Asociațiilor de Basarabeni (FAB) România.  La târg vor participa voluntarii asociațiilor de basarabeni din România, studenți din principalele centre universitare românești din 18 orașe.
Participarea la acest târg este cu atât mai importantă în acest an cu cât în 2017 s-au modificat semnificativ condițiile de admitere pentru cetățenii din Republica Moldova. În premieră pentru anul 2017, conform metodologiei naționale, nu se face nici o distincție între candidații care au studiat la un liceu din România și cei care au terminat liceul în Republica Moldova, tinerii concurând pe același număr de locuri. În plus, absolvenții de liceu din Republica Moldova se pot înscrie la admitere direct la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vine în sprijinul candidaților oferindu-le posibilitatea să se înscrie online, pe site-ul inscrieri.uaic.ro, fără să fie necesară deplasarea până în România. Prezența persoanei va fi necesară doar în cazul în care este admisă, pentru confirmarea locului
Pentru candidații Republica Moldova, UAIC pune la dispoziție 70 de locuri subvenționate și cu bursă de studii, 80 de locuri subvenționate și fără bursă de studii și 46 de locuri cu plata taxelor de școlarizare. Admiterea la Universitate va fi pe baza concursului de dosare.
În plus, UAIC oferă posibilitatea de a studia la Extensiunea din Bălți la două specializări de licență: Fizică tehnologică și Economia comerțului, turismului și serviciilor, ambele oferind locuri subvenționate, cu bursă. „Extensiunea” este o modalitate convenabilă de a studia același program de studiu pe care îl urmează studenții români, cursurile fiind predate la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, atât de profesori de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cât și de profesori din Republica Moldova.
Informațiile privind modalitatea de admitere a candidaților din Republica Moldova vor fi actualizate pe site-ul admitere.uaic.ro.