Unde te înscrii, confirmi și plătești

1. Te informezi

Pentru a te înscrie la una dintre facultăţile Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi există câţiva paşi simpli pe care îi poţi urma:

  • Vezi care sunt cele 15 facultăţi ale universităţii şi care sunt oportunităţile de carieră pentru fiecare dintre acestea

  • Citeşte condiţiile de admitere

  • Urmăreşte site-ul http://admitere.uaic.ro pentru a afla care va fi numărul de locuri disponibile pentru admiterea de anul acesta

  • Vino la Iaşi în perioada admiterii pentru a te înscrie sau vezi aici cum te poți înscrie online.

Taxa de înscriere

2. Plata taxei de înscriere

Poți plăti taxa de admitere încă dinainte de a veni la Iași

  • poţi achita taxa de admitere prin ordin de plată, de la orice sucursală BRD din ţară. Este suficient să mergi la o sucursală a băncii unde vei putea achita suma corespunzătoare taxei de înscriere, menţionând numele Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași și numele facultăţii la care urmează să îţi depui dosarul. Dovada plăţii (o copie a ordinului de plata) o anexezi dosarului de candidatură astfel nu va mai fi nevoie să te opreşti la caseria din Universitate. Poți economisi timp daca folosești aceasta metoda de plată. Este foarte important ca plata să fie făcută cu numele candidatului; altfel, chitanţa nu va putea fi luată în considerare.
  • pentru unele facultăți, poţi achita taxa de admitere și la casierii
  • taxele de admitere de la fiecare facultate pot fi consultate aici
Depunerea dosarului

3. Depunerea dosarului de admitere

Actele necesare pot fi consultate pe pagina fiecărei facultăți aici

  • în toate clădirile universității vei fi întâmpinat de puncte de informare de unde primești informaţii inclusiv despre sălile de înscriere, adică locul în care trebuie să ajungi pentru a depune dosarul de admitere;
  • Înainte de a depune dosarul verifică încă o data dacă ai toate actele necesare înscrierii;
  • În sală vei primi cererea de înscriere și instrucțiuni privind modul de completare a acesteia. Fii foarte atent mai ales când trebuie sa-ți completezi datele pe baza cărora se calculează media de admitere.
După ce afli rezultatele

4. Ai aflat rezultatele? Mai e ceva…

Felicitări, dar Admiterea nu e gata încă. Mai există un pas important!

Admiterea se face strict în ordinea descrescătoare a mediilor generale (sau a numărului de puncte) obţinute de candidaţi, în funcţie de sistemul de selecţie si departajare stabilit de fiecare facultate si în ordinea opţiunilor depuse la înscriere, în limita numărului de locuri pentru care se organizează concursul.

Eventualele contestaţii se depun în maxim 48 de ore, începând cu data și ora afișării rezultatelor sesiunii de admitere. Rezultatul contestaţiilor se comunică în cel mult 2 zile după încheierea termenului de depunere a acestora. Contestaţiile se pot aproba numai în limita locurilor finanţate de la buget, alocate facultăţii respective, sau pe locuri finanţate din resurse proprii fiecărei facultăţi.

Candidaţii declaraţi admiși la una sau mai multe facultăţi/domenii din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” au obligaţia să-și precizeze opţiunea pentru un singur domeniu sau un grup de domenii (unde este cazul), conform calendarului stabilit de fiecare facultate.

Candidaţii declaraţi admiși pe locurile subvenţionate de la buget (fără taxă) au obligaţia de a depune, conform calendarului stabilit de facultate, dosarul cu actele în original, de a semna o declaraţie pe propria răspundere și de a achita taxa de înmatriculare care este de 50 lei.

Candidaţii admiși pe locurile cu taxă au obligaţia să achite, conform calendarului stabilit de fiecare facultate, cel puţin 30% din taxa de școlarizare pentru semestrul I al anului universitar 2018 – 2019. După acest termen, vor fi declaraţi respinși candidaţii care nu au depus dosarul cu actele în original, care nu au semnat declaraţia pe propria răspundere și nu au achitat taxele menţionate mai sus. Locurile eliberate de acești candidaţi vor fi ocupate de următorii candidaţi care îndeplinesc condiţiile de admitere, sau vor fi scoase la concurs într-o nouă sesiune. Candidaţilor admiși pe locurile cu taxă nu li se percepe taxă de înmatriculare, aceasta fiind inclusă în taxa de școlarizare.Candidaţilor admiși cu taxă care renunţă la școlarizare în termen de 5 (cinci) zile de la semnarea declaraţiei pe propria răspundere, li se va reţine 10% din taxa de școlarizare pentru semestrul I.

Dacă cererea de retragere se va face după depășirea termenului de cinci zile de la semnarea declaraţiei pe propria răspundere, dar înainte de începerea celei de a doua sesiuni de admitere (vezi calendarul admiterii), candidaţilor li se va reţine 15% din taxa de școlarizare pentru semestrul I.

Celor care se retrag după începerea celei de a doua sesiuni de admitere, dar înainte de începerea anului universitar, li se va reţine 20% din taxa de școlarizare pentru semestrul I.

Vedeți oferta de Admitere

Adresați o întrebare privind Admiterea

Înainte de a o face, citiți cu atenție această pagină. S-ar putea ca răspunsul să se găsească deja aici

TESTIMONIALE

“Privind aceste vremuri tulburi apreciez tot mai mult efortul personal depus şi calitatea actului didactic al profesorilor acestei distinse universităţi, ambele aspecte reflectându-se direct atât în rezultatele mele profesionale, cât şi în experienţa de viaţă. îmbinarea armonioasă dintre frumuseţea vârstei de 20 de ani, pitorescul oraşului şi desele nopţi albe alături de prieteni au făcut ca cei patru ani de studii să rămână unici şi de neuitat.”


REMUS CIOATA, Director sucursală, Unicredit Tiriac Bank, parte a Unicredit Group; Absolvent Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (1999)
“Școala de Matematică din Iaşi este una foarte bună, am avut parte de unii profesori excepţionali. Când am ajuns să predau eu însumi la Stanford am realizat că, ce învăţam noi la analiza matematică în anul I, în SUA se preda mai târziu şi, totodată, şi la un nivel mult mai coborât. Nivelul la care se predau materiile de anul I la facultăţile de matematică din învăţământul românesc este foarte ridicat.Am primit o educaţie foarte bună la Iaşi şi voi fi tot timpul recunoscător unor profesori de la care am învăţat foarte mult.”


RĂZVAN FETECĂU, Tenure-track Assistant Professor, Simon Fraser University, Vancouver, Canada, Absolvent Facultatea de Matematică,(1997)
“Formaţia economică dată de Facultatea de ştiinţe Economice din Iaşi a fost foarte solidă şi un bun fundament şi pentru activitatea practică, mai ales pentru management, domeniu în care am activat cu succes după terminarea facultăţii. Mi-aş dori să o iau de la capăt exact pe acelaşi drum!”


GABRIEL SANDU, Director General, PROTON Technologies; Absolvent Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor