Facultatea de Geografie şi Geologie

Cum te înscrii?

Ce poți studia

La Facultatea de Geografie și Geologie descoperi atât componenta didactică, cât și cea de cercetare stiințifică, fiind diferențiate în funcție de domeniul de activitate si specializare. Poți opta pentru domeniul Geografie sau Știința Mediului și să studiezi Geografia turismului, Planificare teritorială, Hidrologie și meteorologie, Știința mediului, sau poți opta pentru domeniul Geologie și studiezi Geochimia (prima și singura specializare de acest gen din țară) sau de asemenea poți alege Ingineria geologică din cadrul domeniului cu acelaşi nume.

Oricare va fi opțiunea ta vei beneficia de programe de învățământ de înaltă calitate, adaptate necesităților domeniilor de interes național și în concordanță cu normele de integrare europeană ce promovează un învăţământ geografic, geologic şi geochimic de înaltă calitate.

Vezi aici ce discipline poți studia la fiecare specializare.

De ce la noi

Facultatea de Geografie și Geologie îți oferă o atmosfera deosebită, o relație deschisă și de colaborare între studenți și profesori. Beneficiezi de excursii si stagii de practică alături de alți zeci de colegi la centrele și stațiunile de cercetare de care facultatea dispune în țară. Avem pentru tine burse în străinătate (min. 1 semestru) în 25 de universităţi partenere din ţările Uniunii Europene şi Canada în cadrul programului Erasmus LLP. Studenţii de la domeniul Geologie (specializarea Geochimie) pot beneficia şi de burse CEEPUS în 18 universităţi partenere din Europa Centrală şi de Est. Facultatea îți pune la dispoziție colecţiile Muzeului de Mineralogie, precum și laboratoare moderne de: Teledetecție și Fotointerpretare, Cartogarfie-Topogarfie, Climatologie și Meteorologie, Spectrometrie de fluorescență de raze X, Spectrometrie de Absorbţie Atomică, Geoarheologie.

Ce poți face după ce termini

Absolvirea Facultății de Geografie și Geologie îți deschide noi orizonturi și îți oferă numeroase perspective de carieră. Poți opta pentru a deveni profesor în învăţământul preuniversitar şi universitar, analist în probleme: de mediu, de turism, de planificare teritorială, de urbanizare, specialist în probleme demografice, meteorolog, hidrogeolog, cercetător în geologie petrolieră sau în mineralogie tehnică și experimentală, specialist în evaluarea şi monitorizarea calităţii solurilor, geochimist, în managementul hazardelor naturale, în evaluarea pietrelor preţioase, muzeograf, cercetător în instituţii de cercetare şi universităţi etc.

Galerie Foto

Accesează și site-ul Facultății de Geografie și Geologie:www.geo.uaic.ro

Noutăţi prin email

Introduceţi adresa dumneavoastră pentru a primi noutăţile despre admitere prin email: