Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi organizează examen de admitere pentru extensiunea sa din Bălţi. Candidaţii se pot înscrie, până pe 8 august, pe cele 190 de locuri scoase la concurs pentru două specializări acreditate:

  • Fizică Tehnologică, la Facultatea de Fizică (80 de locuri);
  • Economia turismului, comerţului şi serviciilor, la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (110 locuri).

Candidaţii acceptaţi vor frecventa cursurile, seminariile şi laboratoarele la sediul Universităţii ,,Alecu Russo” din Bălţi, sub îndrumarea profesorilor ieşeni. Programul de învăţământ este cel studiat în România, iar diploma va fi emisă de ,,Universitatea Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Studenţii acceptaţi la înscriere vor fi scutiţi de taxă şi vor primi o bursă lunară în cuantum orientativ de 65 de euro.

Înscrierile se fac la sediul Universităţii din Bălţi, până pe 8 august, între orele 9.30 — 18.00.

Pentru absolvenţii de Fizică tehnologică se deschid oportunităţi de carieră ca:

  • Inginer în domeniile: tehnologia materialelor şi proceselor, tehnologii de interes în electrotehnică, IT, telecomunicatii etc.
  • Specialist în comunicaţii de date şi reţele de calculatoare, programator, software developer;
  • Cercetător ştiinţific;
  • Specialist în domeniile meteorologiei, ecologiei şi protecţiei mediului;
  • Cadru didactic în învăţământul preuniversitar (Fizică, Biologie, Informatică) sau universitar;

Programul de licenţă în Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor are ca misiune să ofere oportunităţi absolvenţilor de liceu, cu bacalaureat, care doresc cariere în comerţ, turism sau servicii în general, permiţându-le studenţilor să-şi dezvolte competenţele şi abilităţile specifice acestor cariere. Studiul la filiala din Bălţi a Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza” le oferă candidaţilor din Republica Moldova posibilitatea accesului la o educaţie de elită, garantată de cea mai veche şi mai prestigioasă universitate din România.