fbpx

UAIC organizează o nouă sesiune de admitere în septembrie

Acasa/Noutăţi/UAIC organizează o nouă sesiune de admitere în septembrie

Începând de luni, 7 septembrie 2020, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează, la facultățile unde au rămas locuri disponibile după admiterea din iulie, o nouă sesiune de înscrieri la admiterea la studii de licență și master.

În total, pentru studiile de licență vor fi scoase la concurs 1629 de locuri: 1529 de locuri pentru candidații români (210 locuri la buget și 1319 locuri la taxă), 19 locuri la buget pentru absolvenții de licee situate în mediul rural, 2 locuri la buget pentru candidații etnici romi și 100 de locuri pentru candidații români de pretutindeni (75 de locuri la buget fără bursă și 25 de locuri la taxă).

Pentru admiterea la studii de master, 13 facultăți din cadrul UAIC vor scoate la concurs 1041 de locuri: 929 de locuri pentru candidații români (188 de locuri la buget și 741 de locuri la taxă), 112 locuri pentru candidații români de pretutindeni (6 locuri la buget, cu bursă, 73 de locuri la buget, fără bursă și 33 de locuri cu taxă).

O noutate a acestei sesiuni de admitere o reprezintă oportunitatea oferită candidaților de a se înscrie la una dintre cele 5 specializări din cadrul masteratului didactic: biologie, educaţie fizică şi sport, fizică, geografie, teologie ortodoxă. Pentru masteratul didactic sunt scoase la concurs 50 de locuri, la buget, fiind organizat la forma de învăţământ cu frecvenţă. Programul se adresează absolvenţilor cu diplomă de licenţă care doresc să se orienteze către cariera didactică. Absolvenţii cu diplomă de licenţă se pot înscrie la masterul didactic din acelaşi domeniu fundamental, corespunzător specializării dobândite prin studiile de licenţă.

La Facultatea de Drept (studii de licență), Facultatea de Educație Fizică și Sport (studii de licență și master) și Facultatea de Informatică (studii de licență și master) nu se organizează admitere în această sesiunea, întrucât au fost ocupate toate locurile în sesiunea din iulie.

Condiţiile de admitere, lista completă a specializărilor şi alte informaţii privind admiterea din sesiunea septembrie 2020 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași pot fi găsite pe site-ul:  admitere.uaic.ro

2020-09-04T10:47:13+02:00