Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași te așteaptă să te înscrii în intervalul orar 9.00 – 18.00, în perioada 17-21 iulie. Fiecare facultate are propria sală de înscriere, așa că va trebui să îți duci dosarul la facultatea potrivită. Dacă nu știi unde anume sunt sălile, vor exista indicatoare să te ghideze, iar în clădirea principală a universității (Corpul A) va exista un punct de informare chiar la intrarea în Universitate. Voluntarii noștri te vor ajuta să ajungi acolo unde ai nevoie.

Din experiența noastră, îți putem spune că zilele de marți, miercuri și joi sunt cele mai aglomerate, în special în prima parte a zilei. Te sfătuim să nu lași înscrierea pentru ultimul moment și să îți păstrezi o rezervă de timp pentru a rezolva eventualele probleme ce pot apărea legat de documentele din dosar.

Când îți depui dosarul, trebuie să ai inclusă și dovada de plată a taxei de înscriere, așa că te sfătuim să treci mai întâi pe la casieria facultății sau pe la o oricare filială BRD. Găsești informații despre casierii aici.  La unele facultăți, plata se poate face doar prin BRD. Dacă ai cum, te sfătuim să alegi o filială BRD care nu este în Copou – acestea sunt de obicei foarte aglomerate în perioada admiterii.

Fișa de înscriere o vei putea lua de la facultate, din sala de înscrieri. Te rugăm să o completezi cu atenție, dar vor exista în fiecare sală profesori și voluntari care te vor ajuta să completezi rubricile unde întâmpini probleme. Nu ezita să le ceri ajutorul. Lista sălilor de înscriere este aici.

Dacă facultatea la care te-ai înscris susține teste sau probe de admitere, va trebui să te prezinți personal la testul respectiv. Poți verifica aici în ce zi au loc probele de admitere.

După depunerea dosarului și susținerea probelor, va urma o perioadă în care mediile sunt centralizate și ierarhizate. Va trebui să aștepți câteva zile până la afișarea rezultatelor. Ca să fii primul care află, ai grijă să dai like paginii de Facebook a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

După ce ai fost admis, va fi important să îți confirmi locul. Detalii despre ce înseamnă acest lucru și în câte zile de la admitere trebuie să faci asta găsești aici. Îți vom da și noi oricum mai multe detalii despre rezultate după ce se încheie înscrierile.

Ne vedem în curând la UAIC!