Dacă ești proaspăt boboc, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” ți-a pregătit un „curs intensiv de început de studenție”. În perioada 1-3 octombrie, are loc „Bun venit la UAIC”, un eveniment destinat studenților din anul I și menit să te ajute să te integrezi cât mai rapid și mai ușor în viața universitară.

În primele zile de facultate, în zona Universității, te vor întâmpina colegi mai mari, membri ai asociațiilor studențești, angajați ai UAIC, reprezentanți ai instituțiilor de cultură și ai angajatorilor din Iași. În ultima zi de vacanță și primele două zile de studenție, veți găsi în fața Universității puncte de informare, de unde vei putea ridica gratuit kitul de orientare în studenție. Acesta constă într-o agendă săptămânală personalizată, o mapă ce conține harta campusului, pliante de la serviciile studențești ale universității și de la alte instituții din Iași. În plus, vom organiza pentru tine tururi gratuite ale orașului, precum și vizite ghidate în Muzeul Universității și la Biblioteca Centrală Universitară.

Dacă ți-ai confirmat deja locul, te poți înscrie pe site-ul bunvenit.uaic.ro pentru a te întâlni la începutul anului universitar cu un „mentor” – un coleg mai mare de la aceeași facultate, care îți va povesti mai multe despre profesori, cursuri, seminarii sau cum pot să îți petreci timpul liber.

În plus, organizăm în campus și un concert dedicat bobocilor. În curând, vom dezvălui cine va cânta la începutul anului universitar – stai cu ochii pe bunvenit.uaic.ro.