Decizia privind universitatea la care vei merge să susţii examenul de admitere este una pentru care vei lua în calcul o mulţime de factori. Îţi oferim mai jos zece argumente pentru care ar trebui să alegi Iaşul pentru a-ţi petrece studenţia:

 1. Iaşul este un oraş prin excelenţă universitar. Tot ce se întâmplă aici se învârte în jurul studenţilor

  În Iaşi sunt zeci de mii de studenţi. Numai la „Cuza” vei avea peste 35.000 de colegi. Campusurile studenţeşti sunt înconjurate de cluburi, centre culturale, biblioteci care fac ca studenţia să fie mai uşoară şi mai plină de farmec. În fiecare zi în Iaşi sunt concerte, expoziţii spectacole, concursuri gândite de către şi pentru studenţi.

 2. Iaşul este mai accesibil

  Cu siguranţă că argumentele de natură economică sunt importante, şi nu doar în perioade de criză. Iaşul este o zonă ce se dezvoltă, ceea ce îl transformă într-un loc al oportunităţilor, dar şi al condiţiilor mai accesibile de viaţă.

 3. Aici se intalnesc cele mai active centre culturale: britanic, francez, german, americii latine si caraibelor

  Cărţi, materiale audio sau video, posibilitatea de a susţine examene recunoscute internaţional, cursuri de limbi străine – toate se găsesc la doar câţiva paşi de studentul „cuzist”.

 4. Un oraş viu, dinamic, dar care nu te sufocă

  Nimeni nu vrea să trăiască într-un oraş în care nu se întâmplă nimic. Iaşul nu a uitat că a fost odată capitală, aşa că încă păstrează efervescenţa şi dinamismul unui mare oraş. Cu toate acestea, farmecul său este dat de faptul că aici nu te simţi sufocat, înghesuit sau stresat ca în marile metropole.

 5. De la origami până la planorism… Poţi face orice

  Printre cei peste 60.000 de studenţi din Iaşi sigur se găsesc unii care să aibă aceeaşi pasiune cu tine. Vei avea cu cine să discuţi despre colecţia ta de timbre, vei putea lua cursuri de dans şi vei avea cu cine să îţi formezi trupa Rock la care visezi încă din timpul liceului.

 6. Oraşul ideal în care să te îndrăgosteşti

  Sigur ai auzit de povestea de dragoste dintre Mihai Eminescu şi Veronica Micle. Aceea este deja istorie. Astăzi, puţini dintre cei care vin ca studenţi în Iaşi mai pleacă de aici după terminarea studiilor. Unii se îndrăgostesc de oraş, însă şi mai mulţi îşi întâlnesc aici jumătatea. De ce tocmai aici? Acesta este un lucru pe care nu ţi-l putem explica. Va trebui să vii să te plimbi pe aleile din Copou sau din Grădina Botanică şi vei înţelege.

 7. Cazare mai ieftină decât în alte oraşe universitare

  Locurile din cămine sunt, de la an la an, mai multe şi mai moderne. Dacă totuşi nu te numeri printre cei ce beneficiază de un astfel de loc, în Iaşi e mai uşor şi mai ieftin decât în alte centre universitare să îţi găseşti un loc de cazare.

 8. Păstrăm boemia şi căldura a ceea ce a avut mai bun trecutul

  Avem programatori dintre cei mai buni din ţară. Însă cei din Iaşi sunt altfel, pentru că ştiu cât de frumoasă e o plimbare în parc atunci când înfloresc pomii, se îndrăgostesc de lucruri frumoase la fiecare pas, iar unii te pot surprinde cântându-ţi ceva la pian. Suntem altfel pentru că oraşul ne permite să ne păstrăm un farmec aparte.

 9. Pentru mirosul teilor în mai

  Nu este un clişeu şi nici nu vrem să îţi vorbim doar despre teiul lui Eminescu. Încercăm doar să îţi spunem că studenţia are alt „gust” dacă dimineaţa prin geamul camerei de cămin, la prânz după ce ieşi de la cantină sau seara când ai terminat cursurile ajunge la tine mirosul teilor înfloriţi, aşa cum se întâmplă doar aici.

 10. Pentru că este mai uşor să îţi deschizi o afacere

  Iaşul se dezvoltă, iar pentru asta are nevoie de oameni cu iniţiativă şi spirit dinamic. De multe ori studenţii s-au dovedit a fi promotorii ideali ai unor afaceri care i-au transformat, mai târziu, în milionari. Dacă ai idei bune şi curajul de a le pune în practică, vino aici şi poţi creşte odată cu oraşul

[nggallery id=1]