Majoritatea facultăţilor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi organizează concurs de admitere în perioada 12 – 15 septembrie, oferind atât locuri la buget, cât şi locuri cu taxă. În total, candidaţii îşi vor putea depune dosarele de concurs pentru 391 de locuri fără taxă şi 1770 de locuri cu taxă. Astfel, facultăţile de Biologie, Chimie, Economie şi Administrarea Afacerilor, Fizică, Istorie, Geografie şi Geologie, Litere, Matematică, Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Teologie Ortodoxă, Teologie Romano-Catolică organizează admitere pe locuri la buget şi la taxă în timp ce Facultatea de Informatică şi cea de Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării scot la concurs doar locuri cu taxă. Doar două facultăţi nu mai organizează o a doua rundă de admitere: Facultatea de Drept şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

Candidaţii vor fi aşteptaţi la facultăţi în perioada 12 – 15 septembrie, cu un dosar de concurs care va cuprinde: diploma de bacalaurea, foaia matricolă, copie legalizată după certificatul de naştere, copie după buletinul sau cartea de identitate, adeverinţă medicală.

Numărul de locuri scoase la concurs, pentru fiecare specializare, poate fi consultat la adresa https://admitere.uaic.ro/licenta-septembrie-2011/

Taxele de înscriere variază între 0 şi 250 de lei, iar cele de şcolarizare între 800 şi 1500 de lei pe semestru.

Rezultatele vor fi afişate în perioada 16-18 septembrie.