Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează, în perioada 6-9 septembrie 2024, o nouă sesiune de înscrieri pentru admiterea la studii de licență și master. Candidații au posibilitatea de a se înscrie online, pe platforma eadmitere.uaic.ro, sau prin depunerea dosarului la sediul facultăților și extensiilor UAIC.

Pentru studiile de licență sunt disponibile 2700 de locuri. Dintre acestea, 2280 de locuri pentru candidații români: 258 de locuri la buget (dintre care 13 locuri pentru candidații proveniți din sistemul de protecție socială, 5 locuri pentru candidații cu cerințe educaționale speciale/dizabilități, 19 locuri pentru absolvenții de licee situate în mediul rural, 15 locuri pentru candidații etnici romi) și 2022 de locuri la taxă. De asemenea, 420 de locuri sunt alocate pentru candidații români de pretutindeni: 146 de locuri la buget (dintre care 67 de locuri la Extensia Bălți) și 274 de locuri cu taxă. Facultatea de Educație Fizică și Sport nu organizează admitere pentru studii de licență în septembrie, întrucât au fost ocupate toate locurile în sesiunea de admitere din iulie, iar facultățile de Drept și Informatică nu mai au locuri disponibile pentru candidații români.

UAIC organizează admitere de toamnă pentru studii de licență și la extensiile universitare din Botoșani și Focșani. Astfel, la Extensia Botoșani sunt disponibile 9 locuri cu taxă la programul de studii Finanțe și Bănci (ID). La Extensia Focșani, candidații pot opta pentru programele de studii Limba și literatura română – Limba și literatura modernă (IF) – 20 de locuri la buget și 5 locuri cu taxă, Planificare teritorială (IF) – 4 locuri cu taxă și Istorie (ID) – 10 locuri cu taxă.

Pentru admiterea la studii de master, facultățile din cadrul UAIC vor scoate la concurs 1991 de locuri: 1780 de locuri pentru candidații români (315 locuri la buget și 1465 de locuri la taxă) și 211 locuri pentru candidații români de pretutindeni: 28 de locuri la buget (dintre care 5 locuri la Extensia Bălți) și 183 de locuri cu taxă.

Candidații care doresc să urmeze studii universitare de master se pot înscrie și la programele din cadrul extensiei UAIC din Focșani. Astfel, la Extensia Focșani sunt disponibile 6 locuri la buget și 4 locuri cu taxă la programul de studii Drept și ordine publică (IF), 16 locuri la buget și 5 locuri cu taxă la programul Riscuri naturale, SIG și teledetecție și 22 de locuri cu taxă la programul de studii Matematici fundamentale pentru învățământ (IFR).

De asemenea, în perioada 9-13 septembrie 2024 are loc a doua sesiune de înscrieri pentru studiile universitare de doctorat, la care sunt disponibile 138 de locuri la buget și 123 locuri cu taxă.

Candidații interesați de înscrierea la studii de licență sau master au la dispoziție și un call center dedicat admiterii, care va funcționa în perioada 4-13 septembrie 2024 zilnic, în intervalul orar 09.00 – 19.00 de luni până sâmbătă și 09.00 – 14.00 duminica. Call center-ul poate fi apelat la numărul de telefon +40374 498 200.

Mai multe informații privind sesiunea de admitere din septembrie la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași sunt publicate pe site-ul admitere.uaic.ro.