Facultatea de Litere

Cum te înscrii?

Ce poți studia

Alegând să studiezi în unul din cele trei departamente ale facultății de Litere, ai șansa de a plonja în universul limbii și literaturii române și literaturii comparate, al limbilor și literaturilor străine și a jurnalismului și științelor comunicării, prin studii deopotrivă specializate și interdisciplinare.

Vezi aici ce discipline poți studia la fiecare specializare.

De ce la noi

La facultatea de Litere din Iași ai șansa de a te implica în proiecte extracuriculare ce te ajută să-ți clădești experiența profesională. Câteva din acestea sunt revista Alma Mater, postul de radio Nord Est FM, săptămânalul Opinia Studenţească, agenția de știri CuzaNet și WebMIX – revista online a studenţilor Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării. De asemenea, te poți înscrie în Asociația Studenților Jurnaliști, și astfel ai șansa de a practica meseria încă din anii studenției.

Ce poți face după ce termini

Prin structura şi programele sale, Facultatea de Litere te ajută să devii fie cadru didactic pentru învăţământul preuniversitar şi universitar, fie cercetător în domeniul filologic, fie specialist în domeniile ştiinţelor comunicării, traducerii și interpretariatului.

Galerie Foto

Accesați și site-ul Facultății de Litere: letters.uaic.ro

Noutăţi prin email

Introduceţi adresa dumneavoastră pentru a primi noutăţile despre admitere prin email: