Facultatea de Istorie

Cum te înscrii?

Ce poţi studia

Ca student al Facultății de Istorie, poți studia și efectua cercetări în domenii precum: istoria Europei (unde se continuă o tradiţie care datează încă de la fondarea Facultăţii), arheologia preistorică şi antică (domeniu în care s-a format o adevărată şcoală, cu recunoaştere naţională şi internaţională), editarea izvoarelor Evului Mediu românesc (de asemenea, o școală de tradiție), istoria orașelor, evoluția patrimoniului, genealogia istorică, istoria mentalităților, istoria relațiilor internaționale, fenomene şi evenimente importante ale istoriei moderne şi contemporane. În acelaşi timp, în ultimii ani, s-au conturat direcţii noi, în pas cu cele mai recente evoluţii istoriografice: istoria socială, a culturii şi a ideilor, istorie ecleziastică, istoria comunismului şi post-comunismului în România, istoria evreilor etc.

Vezi aici ce discipline poți studia la fiecare specializare.

De ce la noi

Facultatea de Istorie oferă celor interesați posibilitatea înțelegerii proceselor istorice care au stat și stau la baza evoluției omenirii. Cele 6 centre de cercetare care activează în cadrul facultății sunt un motiv în plus pentru a alege să devii student la Istorie. Acestea acoperă arii precum comunismul, studiile egeo-mediteraneene, studiile clasice și creștine sau arheoistoria. De asemenea, laboratorul de arheologie, înzestrat cu aparatură pentru cercetare pe teren, restaurare a materialului și cu o expoziție permanentă, dar și șantierele arheologice organizate periodic sau stagiile de practică în arhive, biblioteci și muzee, constituie locul ideal pentru cei pasionați de a-și șlefui abilitățile. Facultatea întreține relații de colaborare excelente cu centrele universitare și de cercetare importante din țară, ca și cu universități din Germania, Franța, S.U.A., Italia, Grecia sau Austria. În țările europene amintite, studenții pot urma cursuri în cadrul schimburilor Erasmus sau vizite de documentare.

Ce poţi face după ce termini

La terminarea studiilor Facultății de Istorie poți activa în varii domenii, de la cel didactic, până la arheologie și arhivistică. Absolvenții facultății pot deveni cercetători, profesori, muzeografi, arheologi, arhiviști, jurnaliști, diplomați, bibliotecari, specialiști în cadrul unor instituţii şi organizaţii axate pe problematica integrării europene (în primării, prefecturi) sau patrimoniu, ghizi turistici, angajați în serviciile de informaţii româneşti (SRI, SIE) etc.

Galerie Foto

Accesați și site-ul Facultății de Istorie: history.uaic.ro