Facultatea de Drept

Cum te înscrii?

Ce poți studia

Facultatea de Drept te aşteaptă să păşeşti în fascinanta lume a Dreptului, alături de profesori pregătiţi să te îndrume în acest domeniu complex. În cadrul Facultăţii de Drept vei obține o diplomă în științe juridice, dobândind cunoștințe de drept național și european privind, printre altele, statul și autoritățile publice, infracțiunile și sancțiunile, relațiile de afaceri, familia, statut juridic personal și sistemul judiciar.

Vezi aici ce discipline poți studia la fiecare specializare.

De ce la noi

Facultatea de Drept îţi pune la dispoziţie cursuri și seminarii dinamice și adaptate, săli şi amfiteatre moderne, posibilitatea de a participa la conferinţe cu invitaţi de prestigiu din ţară şi din străinătate, de a pleca cu o bursă de studiu în străinătate sau într-o vizită de lucru la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Curtea de Justiție a Uniunii Europene ori Parlamentul European. De asemenea, te poţi implica activ în viaţa facultăţii, participând la concursuri ştiinţifice şi sportive, cum ar fi Hexagonul Facultăţilor de Drept (Iaşi, Bucureşti, Cluj, Craiova, Timişoara, Sibiu) ori concursuri de procese simulate (Strasbourg, Paris, Praga, Budapesta, Boston). Viața de student la Drept poate însemna și participarea la acțiunile asociațiilor studențești și voluntariat.

Ce poți face după ce termini

Ca absolvent al Facultăţii de Drept ai numeroase perspective de realizare profesională: magistrat (procuror, judecător), notar, avocat, jurisconsult, funcţionar public în cadrul administraţiei publice centrale şi locale, diplomat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, consultant de afaceri în cadrul Camerelor de Comerţ, specialist în relaţiile comerciale interne sau internaţionale ș.a.m.d.

Accesează și site-ul Facultății de Drept: laws.uaic.ro