Facultatea de Chimie

3

Cum te înscrii?

Ce poti studia

Facultatea te pregăteşte în specializările Chimie, Chimie medicală și Biochimie tehnologică. Ca absolvent, datorită pregătirii teoretice şi experimentale, te poţi adapta cu uşurinţă la evoluţia noilor tehnici de investigare, ceea ce îţi permite să efectuezi analize chimice în orice laborator de profil din industrie sau din clinicile medicale.

Vezi aici ce discipline poți studia la fiecare specializare.

De ce la noi

Facultatea îţi pune la dispoziţie laboratoare moderne pentru a studia Chimia organică, Chimia anorganică, Chimia fizică, Ştiinţa materialelor şi Biochimia, precum şi un laborator în care se pot efectua analize de mediu complexe. Pe lângă acestea, Facultatea de Chimie îţi oferă şansa să te implici activ, alături de renumiţi profesori cu experienţă în cercetare, în diferite proiecte. De asemenea, poţi obţine burse de merit, de studiu şi sociale, dar şi burse care îţi oferă posibilitatea de a pleca într-un stagiu de studiu la universităţi de renume din străinătate, în baza acordurilor de colaborare încheiate în cadrul programului Erasmus.

Ce poti face dupa ce termini

Facultatea îţi oferă o pregătire atât teoretică, cât şi practică, pentru a face faţă cu succes activităţilor desfăşurate în laboratoare de analiză şi controlul calităţii alimentelor, în laboratoare de analize chimice, în puncte vamale şi control antidoping, dar şi în activităţi de control şi protecţia mediului. Te poţi angaja în institute de cercetare, în industria medicamentelor, în industria de lacuri, vopsele şi materiale de construcţii, în firme de producţie şi distribuţie aparatură şi substanţe chimice, sau poţi îmbrăţişa o carieră didactică în învăţământul preuniversitar şi universitar.

 

Accesează și site-ul Facultății de Chimie: www.chem.uaic.ro.