rector-isan_mic

Prof.univ.dr. Vasile Işan, Rectorul UAIC

Nu cred că există an mai frumos, dar şi mai dificil, decât cel al absolvirii liceului. Este anul în care ia sfârşit prima parte a educaţiei dumneavoastră, se susţine un examen care vă pune la grea încercare, se spune „la revedere” majorităţii colegilor şi prietenilor din liceu. Iar maturitatea, de-abia sărbătorită şi înscrisă în propria dumneavoastră identitate intelectuală, îşi exercită deja primele drepturi, dar şi obligaţii, solicitând insistent răspunsul la una dintre cele mai importante întrebări din viaţă: la ce facultate să dau admitere?

Acest website vă oferă, sperăm, un suport pentru a lua cea mai bună decizie posibilă în privinţa viitorului dumneavoastră. Deciziile bune se bazează întotdeauna pe informaţii corecte şi disponibilitatea de a le interpreta. Informaţiile vi le oferă universitatea noastră, iar disponibilitatea, suntem pe deplin încredinţaţi, este deja una dintre evidentele dumneavoastră calităţi.

În primul rând, aş vorbi despre o viaţă studenţească nu ca în basme sau filme, ci ca în toate istorisirile nostalgice pe care le-aţi auzit până acum. Dacă ar exista o capitală oficială a studenţiei în România, aceasta ar fi cu siguranţă Copoul – un loc în care nu poţi decât să începi fiecare zi cu bucurie.

La „Cuza” veţi avea parte de profesori care au adus universitatea noastră pe un loc de prestigiu în topul cercetării din ţară şi al recunoaşterii internaţionale, adică acei oameni care grăbesc viitorul. Veţi găsi un mediu deschis, în care performanţa şi entuziasmul sunt răsplătite şi prin numeroase burse proprii ale universităţii, pe lângă cele publice. Ne încurajăm studenţii să gândească liber, să se implice în proiecte de cercetare şi activităţile academice ale universităţii, să studieze în străinătate pentru a acumula nepreţuita experienţă a societăţilor civilizate şi a se întoarce cu darurile intelectuale şi tăria sufletească necesare împlinirii personale şi progresului comunităţii.

În final, este bine să ştiţi că dincolo de tot ceea ce vă oferă Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, acesta este locul care deschide calea unor frumoase căutări personale şi vă îndeamnă să realizaţi cele mai bune lucruri pentru propria dumneavoastră viaţă.

Rector,
Vasile Işan