Zece motive pentru a veni la „Cuza”

Ştii deja că Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” este prima instituţie de învăţământ superior din ţară, tradiţia şi prestigiul acesteia fiind cunoscute în întreaga lume. Dar pentru că nici o universitate nu se poate mulţumi cu trecutul acesteia, îţi prezentăm 10 motive pentru care ar trebui să alegi UAIC astăzi.

1. Cea mai premiată comunitate academică

Poate ai auzit că, de mai mulţi ani, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” ocupă un loc de prestigiu în domeniul cercetării în România, dar nu ai crezut că ar putea avea legătură cu tine. Premiile obţinute an de an de universitatea noastră îţi garantează că avem profesori bine pregătiţi şi dinamici. Cadrele noastre didactice sunt nu doar la curent cu toate noutăţile din domeniile pe care le predau ci reprezintă, mulţi dintre ei, chiar vârful domeniului despre care înveţi la şcoală.

2. La UAIC poţi trece pe locuri de la buget după primul semestru

Până nu demult, studenţii care intrau pe locuri cu taxă erau „condamnaţi” să plătească taxele de studiu până la sfârşitul tuturor anilor de facultate. La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, dacă nu ai avut note atât de bune în liceu şi ai intrat pe locuri cu taxă, poţi trece pe locuri de la buget după un singur semestru. Aici  reorganizarea locurilor cu taxă şi fără taxă se realizează în fiecare semestru, în funcţie de rezultatele studenţilor.

3. Pentru că aici ai posibiltiatea să pui teoria în practică

Poate ai auzit numeroşi tineri care se plâng de un conţinut scăzut al dimensiunii practice în ceea ce învaţă la facultate. Datorită parteneriatelor şi relaţii speciale de colaborare pe care le avem cu diverse companii din Iaşi şi din regiunea de Nord-Est, vei putea urma stagii de practică, indiferent ce alegi să studiezi.

4. Campusul UAIC este un adevărat orăşel al studenţiei.

Nu poţi gusta cu adevărat studenţia până nu simţi că trăieşti într-un loc doar al studenţilor. În Iaşi, acest loc există şi poartă numele de Copou: aici sunt toate căminele universităţii, la o depărtare nu mai mare de 5 – 10 minute de facultate, aici este cantina cu mâncare ca la mama acasă, aici sunt parcurile în care ne plimbăm şi băncile pe care cântăm la chitară, cafenelele cele mai prietenoase şi cluburile cele mai frecventate.

5. Sute de studenţi pleacă anual cu bursă în universităţi din străinătate

Suntem o universitate cu numeroşi „prieteni” în Europa, Statele Unite, Asia, Africa şi Australia. Acest lucru ne permite să oferim peste 500 de burse în fiecare an celor care doresc să studieze un semestru în străinătate în cele mai prestigioase universităţi ale lumii. A fi bursier în străinătate este cel mai plăcut şi instructiv mod de a face cunoştinţă cu alte culturi, iar la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” ai numeroase şanse să studiezi în orice colţ al lumii.

6. Pentru că avem burse speciale pentru studenţii deştepţi şi activi

Ştii deja că studenţii cei mai buni primesc burse în fiecare lună. Ceea ce nu ştii este că Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” dispune de fonduri proprii pentru acordarea unor burse speciale, pe lângă cele oferite de stat: pentru studenţii cei mai activi implicaţi în proiecte studenţeşti.

7. Cămine, cantină şi corpuri renovate în ultimii ani

În ultimii zece ani, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a investit milioane de euro în construirea şi renovarea din temelii a căminelor studenţeşti, a clădirilor didactice şi a cantinei. Ca student, vei avea parte de cea mai modernă cantină din România, cămine curate şi dotate cu toate utilităţile necesare, amfiteatre proaspăt renovate.

8. Absolvenţii de „Cuza” au valoare

O diplomă emisă de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” este recunoscută automat de cele peste 500 de universităţi din străinătate care au încheiate parteneriate cu instituţia noastră. În România, diploma UAIC nu este doar recunoscută de angajatori, ci şi preţuită – fiind garanţia absolvirii studiilor într-una din cele mai prestigioase universităţi din ţară.

9- Pentru că Europa ne-a ales pe noi

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” este membră a numeroase reţele universitare europene şi internaţionale. Împreună cu universităţile partenere iniţiază schimburi de studenţi şi cadre didacte, realizează proiecte în comun şi programe didactie în limbi de circulaţie internaţională şi proiecte de cercetare de ecou internaţional.Universităţile Bologna, Poitiers, Salamanca – sunt doar câteva universităţi partenere ale UAIC într-una din cele mai prestigioase asociaţii universitare europene, Grupul Coimbra. În cadrul acestui grup, ce se află la baza celor mai importante reforme europene în domeniul educaţiei, UAIC a fost selectată ca singura reprezentantă a învăţământului superior din România.

10. Ai sute de prieteni care îţi împărtăşesc interesele

Poate eşti pasionat de literatură sau emisiile radio de amator, îţi doreşti o planetă mai verde sau vrei să faci voluntariat – prin asociaţiile, ligile, cluburile şi centrele culturale din universitate sau din apropierea campusului universitar îţi va fi mult mai uşor să cunoşti oameni activi şi implicaţi care îţi împărtăşesc pasiunea. Îţi vei face prieteni cu uşurinţă şi împreună veţi putea realiza proiecte despre care să audă tot Iaşul.