De ce ar trebui să vă lăsaţi copilul să plece cu bursă în străinătate?

petro2015-150x150Cerasela150-150x150Programul ERASMUS+  reprezintă şansa copilului dumneavoastră de beneficia de un stagiu de studiu sau practică la o altă universitate europeană pe durata studiilor sale la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Astfel, fiul/fiica dvs. va intra în comunitatea celor aproximativ 7000 de studenţi care au fost deja ambasadorii universității ieșene peste hotare, în decursul celor 18 ani de Program ERASMUS la UAIC!

De ce o experienţă ERASMUS? Pentru ca ea  marchează pozitiv atât evoluţia academică şi profesională, cât și cea personală a celor ce o îmbrățisează! Este șansa de a învăța într-un mediu nou, de a-și face noi prieteni, de a descoperi diverse culturi, de a spori în maturitate, independență, încredere în propriile forțe!

Experiența ERASMUS este disponibilă oricărui student integralist, indiferent de facultatea aleasă, sau de nivelul de studiu. Se pot efectua stagii ERASMUS de maxim 12 luni în fiecare ciclu de studiu (licență/ master/ doctorat), deci un total de 36 de luni pe durata studiilor la UAIC!

Iar universitatea noastră se află în mod constant pe locul I în țară în ceea ce privește finanțarea și numărul de studenți  ERASMUS care beneficiază anual de oportunitatea unui stagiu peste hotare!

Demersurile necesare obţinerii finanţării ERASMUS + sunt foarte clare, eficientizate, fără formalităţi inutile, iar responsabilii administrativi din cadrul Biroului Erasmus+ sunt mereu la dispoziţia studenţilor, sprijinindu-i înaintea, în timpul şi la încheierea stagiului ERASMUS.

Pe scurt:

• sprijinul financiar oferit de Programul ERASMUS+, în funcție de țara de destinație, este de :

–        450 sau 500 de euro/lună pentru stagii de studiu (un grant adițional de 200 euro/lună este disponibil studenților provenind din familii cu un venit redus, beneficiari de bursă socială)

–       650 sau 700 euro/lună pentru stagii de practică

• majoritatea universităţilor partenere UAIC oferă cazare studenţilor străini în campusurile universitare, la tarife convenabile;

• comunicare şi sprijin permanent din partea Biroului de Relaţii Internaţionale al universităţii gazdă şi al Biroul Erasmus+ al UAIC;

• formalităţile de deplasare în străinătate sunt mult simplificate după intrarea României în UE.

Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care studenţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi sunt încurajați să candideze pentru un stagiu ERASMUS+. Există însă, cu siguranţă, alte numeroase motive pentru care, odată întorși din stagiu, ei înșiși vor recomanda experienţa ERASMUS viitorilor studenți.

Pentru ca … experiența ERASMUS+ este o aventură academică, profesională şi personală, o aventură ale cărei beneficii sunt greu de contabilizat.

Alegeți așadar să vă încurajați și sprijiniți fiul / fiica în a îmbrățișa experiența ERASMUS!