Cum este mâncarea din campus?

Unde se poate mânca în campus?

Studenţii universităţii au, la doar cinci minute de facultate, o cantină deschisă zilnic între orele 7.00 – 20.00. Aici, ei pot mânca o masă completă cu mâncare caldă şi gustoasă (supă, fel principal, desert), scoţând din buzunare aproximativ 10 lei. Studenţii universităţii plătesc doar 50% din preţul real al mâncării şi cu 20% mai puţin decât profesorii şi angajaţii universităţii. Studenţii cazaţi în căminele Gaudeamus şi Akademos au la dispoziţie restaurantul căminului.

Ce fel de mâncare este la cantina UAIC?

Meniul cantinei este la fel de bogat ca cel al unui restaurant obişnuit, iar studenţii îşi pot alege porţiile „a-la-carte”. Indiferent de meniul zilei, nu lipsesc niciodată:

  • cirobe şi supe
  • garnituri (piure, pilaf, mâncare de mazăre etc.)
  • fripturi (piept de pui, cotlet, cordon bleu)
  • preparate diverse (sarmale, mămăligă cu smântănă şi diverse specialităţi ale zilei)
  • salate
  • desert

Regimuri speciale

În fiecare zi există preparate care sunt potrivite celor care urmează o dietă vegetariană sau lacto-vegetariană.  De asemenea, în perioadele de post, numărul preparatelor vegetariene este mai mare, astfel încât studenţii credincioşi să poată ţine post pe perioade mai îndelungate, continuând să se alimenteze echilibrat.

Pentru o parte dintre mâncăruri, meniul cantinei conţine şi valoarea calorică a preparatelor, astfel încât cei care urmează un regim alimentar mai strict să poată calcula numărul total de calorii consumate.

Cum este preparată mâncarea?

În bucătăria cantinei lucrează atât bucătărese profesioniste, cât şi studenţi care au job-uri de jumătate de normă. Tot ce se întâmplă în „culisele” cantinei – de la spălarea vaselor până la prepararea mâncării – este supravegheat prin camere video şi inspectat, periodic.
Cantina-Titu-Maiorescu-2-150x150Akademos-150x150Cantina-Gaudeamus-1