Pedagogie – licenta

Pedagogie

pedagogiePedagogia este, în esență, combinația între informațiile pe care le transmitem când vrem să învățăm pe cineva ceva și modul în care o facem. De aceea aceasta se bazează pe o serie de noțiuni teoretice, deseori de tip filosofic, dar care sunt verificate de-a lungul timpului pe baza cercetărilor și a experimentelor științifice.

Domeniul central de studiu al acestei specializări este pedagogia generală, de aceea materiile studiate vizează diferite aspecte ale acesteia. Așadar, vei studia despre teorii și metode de instruire, tipuri de memorare, importanța specificului cultural în educație, evoluția și schimbările de paradigmă în pedagogie sau despre specificul metodelor de învățare în funcție de vârstă. La sfârșitul primului semestru vei fi repartizat la una dintre cele 3 specializări ale domeniului Științe ale educației, în funcţie de medie şi de opţiune. Poți opta pentru o singură specializare (pedagogie, psihopedagogie specială sau pedagogia învăţământului primar şi preşcolar) sau poți alege 2 specializări complementare.

După absolvirea celor 3 ani de facultate te poți angaja în calitate de profesor în învăţământul gimnazial, profesor de sprijin în cadrul unor programe individualizate de învăţare, asistent de cercetare în pedagogie, logoped, animator în grupuri şi organizaţii.

 

Mai multe detalii despre această specializare găsești AICI. Mult succes la admitere!