Informatică – licență

Informatică

informaticaFacultatea de Informatică este recunoscută pentru un mediu academic stimulativ. Aici ai ocazia să înveţi tehnologiile software de vârf, vei face practică în laboratoare cu dotări de ultimă oră şi vei avea acces gratuit la documentaţii şi programe informatice. De asemenea, fiecare student beneficiază de variate oportunităţi de stagii de practică în ţară sau în străinătate.

La sfârşitul ciclului universitar, vei avea o diplomă recunoscută şi apreciată de toate universităţile şi companiile software din lume!

Printre disciplinele pe care le vei studia se numără Structuri de Date, diferite paradigme de programare, Tehnologii web, Cloud Computing, Inteligență Artificială, Programare IOS / Android, Dezvoltarea sistemelor fizice cu platforma Arduino. Dacă doreşti să afli care sunt toate obiectele pe care le vei parcurge şi fişa fiecărei discipline, îţi recomandăm să accesezi acest link .

După absolvirea acestei specializări vine şi vestea bună: ai o mare căutare pe piaţa de muncă actuală. Vei putea să te angajezi destul de uşor ca programator la una dintre multiplele companii care dezvoltă aplicaţii, vei putea lucra ca freelancer pentru orice client din lume pentru că informatica e poate cel mai global domeniu ori vei putea să te îndrepţi către partea de analiză de business în acelaşi domeniu. Trebuie doar să alegi.

Testimoniale

În ziua de astăzi, a fi „alfabetizat” în ceea ce priveşte utilizarea calculatorului nu mai e o opţiune, ci un „must”. E la fel de important ca a şti să citeşti şi să scrii, poate chiar mai mult; calculatoarele uneori reuşesc asta mai bine decât oamenii!

Aproape orice domeniu este actualmente abordat (măcar în parte) şi prin procesarea automată a datelor, făcând din Informatică aproape întotdeauna componenta subînţeleasă a inter-disciplinarităţii (https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nKIu9yen5nc).

În plus, cele mai bune şi satisfăcătoare locuri de muncă sunt cele din industria IT, aşa cum o arată statisticile de pe diferite site-uri de job hunting (e.g. http://www.careercast.com/jobs-rated/12-best-engineering-information-technology-jobs).

Dacă vedeţi de ce o carieră în Informatică e atât de promiţătoare, vă mai spun ceva: dacă o începeţi alături de cei mai buni, atunci şansele de a ajunge în top sunt clare!

Alexandra Balahur Dobrescu (FII 2007;  „Cel mai bun student român din străinătate” la Gala LSRS 2012 ) cercetător post-doctoral la European Commission Joint Research Centre Ispra;

Sunt un absolvent al Facultăţii de Informatică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Mă consider, din acest punct de vedere, o persoană privilegiată că am avut şansa să fiu educat de profesori recunoscuţi şi deschişi, şi să am colegi studenţi de la care am avut multe de învăţat.

Prin această şcoală, am reuşit să fructific oportunităţi, necesare şi deschise tuturor colegilor; din altruism, vă invit să le descoperiţi singuri…

Alexandru Pruteanu (absolvent 2001), Microsoft Romania

 

Informatica nu e un drum de pe care, o dată intrat, să nu mai poţi devia. Din contra, sunt o mulţime de căi prin biologie (bio-informatică), artă (grafică, design), medicină (lucrul cu imagini medicale), movie industry (efecte speciale gen Matrix), economie (baze de date, securitatea tranzacţiilor), fizică (informatică cuantică), şi câte altele.

Alexandrina Orzan (absolventă 2003), cercetător în echipa MAVERICK, INRIA Rhône-Alpes

Specializarea Informatică face parte din domeniul de licenţă „Informatică” de la Facultatea de Informatică.

Vei studia diciplinele pe care le găsești aici.

„Mult succes la admitere! FII printre primii cu Informatica din Iași!”