Facultatea de Teologie Ortodoxă

Cum te înscrii?

Ce poți studia

Dacă ești interesat de Teologia pastorală, de cea didactică sau de cea socială, sau dacă te pasionează artele plastice cu orientare sacră, Facultatea de Teologie Ortodoxă îți oferă posibilitatea de a studia domeniul ales într-un spațiu spiritual și profesional dedicat acumulării de înțelepciune și cercetării teologice.

Vezi aici ce discipline poți studia la fiecare specializare.

De ce la noi

O dată intrat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, vei beneficia de unele oportunități unice în țară. Vei avea acces la biblioteca „Dumitru Stăniloae”, unde poți consulta lucrări unicat, enciclopedii și dicționare clasice de teologie, precum și periodice de teologie în toate limbile de circulație internațională. Te vei putea reculege în Capela proprie a facultății, recent restaurată. Vei avea șansa de a colabora cu cadre didactice formate în proporție de 90 % peste hotare, și vei frecventa cursurile singurei facultăți din Universitate ce beneficiază de un spațiu propriu. Dacă alegi Arta Sacră, prima specializare de acest gen din țară, poți lucra în cadrul Direcției de miniatură religioasă, unică în România, sau a direcțiiilor de restaurare și pictură bisericească. Nu în ultimul rând, vei putea face parte din una dintre cele mai active asociații studențești, ASCOR, prin care vei acumula experiență practică și vei interacționa îndeaproape cu mediul teologic.

Ce poţi face după ce termini

Ca absolvent al specializării Teologie Ortodoxă Pastorală ai posibilitatea de a face parte din clerul Bisericii Ortodoxe Române (diaconi, preoţi, ierarhi). Dacă termini specializarea Teologie Ortodoxă Didactică ai toate șansele să predai religie în şcolile de stat şi particulare. O dată absolvent al specializării Teologie Ortodoxă Socială obţii calificarea de asistent social, și poți activa în cadrul structurilor bisericeşti și de stat. În fine, dacă vei absolvi specializarea Artă Sacră obţii calificarea necesară activităţii de restaurator de icoană şi carte veche aparţinând patrimoniului cultural românesc, precum şi calificarea de pictor bisericesc.

Accesați și site-ul Facultății de Teologie Ortodoxă: www.teologie.uaic.ro

Noutăţi prin email

Introduceţi adresa dumneavoastră pentru a primi noutăţile despre admitere prin email: