Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport

Cum te înscrii?

Ce poți studia

Facultatea de Educație Fizică și Sport iți oferă oportunitatea studiilor în domeniul educației fizice și sportive precum și în domeniul kinetoterapiei și motricității speciale. Beneficiezi atât de cursuri și seminarii teoretice, cât și de cursuri practice. Ai șansa de a lucra cu cadre didactice tinere, dinamice, foarte bine pregătite, ce participă la competiții sportive sau fac parte din echipe care pregătesc loturi olimpice. Poți participa alături de colegii tăi la competiții sportive studențești și universitare, la care facultatea a avut mereu rezultate notabile.

Vezi aici ce discipline poți studia la fiecare specializare.

De ce la noi

Facultatea de Educație Fizica și Sport îți pune la dispoziție echipamente moderne pentru activități sportive de actualitate (caiace de agrement, windsurf, kite-surf, echipamente alpine) utilizate în cadrul disciplinelor dedicate: turism, orientare turistică, ski și expediții de practică de înot – vâslit. De asemenea dispune de o bază materială proprie, modernă, pentru desfăşurarea lecțiilor practico-metodice, săli de curs şi seminarii pentru desfăşurarea activităţilor teoretice, de cabinete metodice şi de o bibliotecă de specialitate bogată, care asigură studenţilor materiale informative pentru un învăţământ de calitate.

Îți stau la dispoziție urmatoarele resurse: sală fitness cu aparatură specifică, două săli de gimnastică dotate corespunzător, sală haltere-culturism cu aparatură specifică, două săli pentru jocuri, din care una are covor sintetic, panouri transparente şi coşuri elastice, un teren de tenis-baschet în aer liber cu covor sintetic, instalaţie nocturnă şi împrejmuire adecvată, un ministadion cu pistă de 200 de metri, miniteren de fotbal, sector sărituri şi sector aruncări, un teren handbal-fotbal, un teren baschet, un teren volei. Te poți înscrie în cercul olimpic “Maricica Puică” sau în Cercul de gimnastică, poți lua cursuri de Karate do sau de Capoeira sau poți face parte din Asociaţia Tinerilor din Educaţie Fizică şi Sport-Tinere Talente sau Asociaţia Club Sportiv Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi.

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport dezvoltă colaborări cu universităţi din Franţa, Portugalia, Moldova, Germania, în cadrul programelor europene Socrates – Erasmus şi cu toate Facultăţile de Educaţie Fizică şi Sport din România.

Ce poți face după ce termini

Facultatea de Educație Fizica și Sport te pregătește pentru a deveni profesor de educație fizică şi sport, antrenor, kinetoterapeut, instructor sportiv cu misiunea de a educa copiii şi adolescenţii din sistemul de învăţământ şi din domeniul sportului .

Galerie Foto

Accesează și site-ul Facultății de Educație Fizică și Sport: www.sport.uaic.ro

Noutăţi prin email

Introduceţi adresa dumneavoastră pentru a primi noutăţile despre admitere prin email: