Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport

Cum te înscrii?

Ce poți studia

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport îţi oferă oportunitatea de a studia în domeniul educaţiei fizice şi sportive, precum şi în domeniul kinetoterapiei şi motricităţii speciale. Beneficiezi atât de cursuri şi seminarii teoretice, cât şi de cursuri practice şi stagii în organizații. Ai şansa de a lucra alături de cadre didactice tinere, dinamice, foarte bine pregătite, care participă la competiţii sportive sau fac parte din echipe ce pregătesc loturi olimpice. Poţi participa, alături de colegii tăi, la competiţii sportive studenţeşti şi universitare, unde facultatea a avut mereu rezultate notabile.

Vezi aici ce discipline poți studia la fiecare specializare.

De ce la noi

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport îţi pune la dispoziţie echipamente moderne pentru activităţi sportive de actualitate (caiace de agrement, windsurf, kite-surf, echipamente alpine) utilizate în cadrul disciplinelor dedicate: turism, orientare turistică, ski şi expediţii de practică de înot – vâslit. De asemenea, dispune de o bază materială modernă pentru desfăşurarea lecţiilor practico-metodice, săli de curs şi seminarii pentru desfăşurarea activităţilor teoretice, cabinete metodice şi o bibliotecă de specialitate care asigură studenţilor materiale informative pentru un învăţământ de calitate.

Îţi stau la dispoziţie următoarele resurse: sală fitness cu aparatură specifică, două săli de gimnastică dotate corespunzător, sală haltere-culturism cu aparatură specifică, două săli pentru jocuri sportive, dintre care una are covor sintetic, panouri transparente şi coşuri elastice, un teren de tenis-baschet în aer liber cu covor sintetic, instalaţie nocturnă şi împrejmuire adecvată, un ministadion cu pistă de 200 de metri, miniteren de fotbal, sector sărituri şi sector aruncări, un teren handbal-fotbal, un teren baschet, un teren volei. Dacă doreşti să beneficiezi de o arie generoasă de activități sportive, workshop-uri tematice şi lecții practice de inițiere în diverse discipline sportive poți să devii membru al cercurilor studențeşti de qwan ki do, gimnastică, gimnastică & karate-shotokan, fitness & culturism, capoeira, fitness & aerobic. Asociaţia Tinerilor din Educaţie Fizică şi Sport-„Tinere Talente” sau Asociaţia Club Sportiv Universitatea „Alexandru  Ioan Cuza” Iaşi sunt alte două oportunități de a experimenta o paletă generoasă de activități specifice domeniului.

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport dezvoltă colaborări cu universităţi din Franţa, Portugalia, Spania, Polonia, Republica Cehă, Republica Moldova, Italia, Olanda, Germania, în cadrul programelor europene Erasmus+ şi cu toate facultăţile de educaţie fizică şi sport din România.

Crezul nostru este animat de dorinţa de a pregăti viitori specialişti care se pot adapta cu uşurinţă la dinamica acceleratã a realităţii domeniului sportului şi la obţinerea excelenţei şi succesului în furnizarea serviciilor sportive educaţionale şi comerciale.

Ce poți face după ce termini

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport te echipează cu un pachet de cunoştinţe, abilităţi practice şi competenţe interdisciplinare ce oferă oportunitatea inserţiei reale pe piaţa muncii, în contextul dezvoltării personale şi creative. Tipologia ariilor profesionale cuprinde meserii precum: kinetoterapeut, profesor de educație fizică, instructor sportiv, instructor de fitness & aerobic, monitor în tabere pentru copii, adolescenți şi adulți, antrenor, animator sportiv, ghid sportiv, monitor de timp liber şi animator socio-educativ.

Galerie Foto

Accesează și site-ul Facultății de Educație Fizică și Sport: www.sport.uaic.ro